на живо

Сребро за българските волейболисти в Тбилиси

Националният отбор по волейбол на България за юноши младша възраст (до 19 години) стана вицешампион на младежкия фестивал в Тбилиси (Грузия). „Лъвчетата” загубиха финалния мач на турнира срещу действащия европейски шампион Полша с 0:3 (15:25, 13:25, 18:25). Златните медалисти останаха единственият отбор, успял да победи България на турнира – веднъж в предварителна група „А” и на финала. Най-резултатен в срещата с Полша за нашия тим бе Пламен Шекерджиев с 9 точки. Топреализатор стана Зиобровски с 14 точки.

Това е втори загубен финал за момчетата на Драган Иванов, след като на Балканиадата отборът бе надигран драматично от Сърбия с 2:3.

В двубоя за бронзовите медали в Тбилиси Италия победи Чехия с 3:1.

„Сигурен съм, че можем да играем още по-добре и се надявам да покажем това на предстоящото световно първенство. Сега ще се порадваме на сребърните медали, а утре отново сме на тренировка и продължаваме да работим. Световното първенство е най-големият форум, на който ще участва този отбор. За това и голямата ни цел е възможно най-добро представяне на този турнир. Неприятната новина за нас е, че и там сме в група с Полша. Но мисля, че останалите съперници са по-преодолими. Първата ни цел е да излезем от групата и да се класираме на 1/16-финал“, коментира след финала треньорът Драган Иванов.