на живо

Стадионът за Пулев - Джошуа се превърна в болница заради пандемията

Регистрираните случаи на коронавирус във Великобритания надхвърлят 93 000

Стадионът, на който най-добрият български боксьор - Кубрат Пулев, трябва да излезе срещу шампиона Антъни Джошуа в битка за три от титлите в тежката категория, се превърна в болница. Лондонският "Тотнъм Стейдиъм", собственост на клуба от английската Висша лига, ще помага на Националната здравна служба на Великобритания в борбата с коронавируса. Новината бе обявена в официалния сайт на "шпорите".

Обединеното кралство е сериозно засегнато от COVID-19, като до момента регистрираните случаи са над 93 000, а смъртните - повече от 12 000.

"Тотнъм Стейдиъм", чието изграждане струва над 1 млрд. евро, сега е преустроен, а в него ще се настанят женските амбулаторни служби на болницата в Северен Мидълсекс. Това ще ѝ позволи да увеличи капацитета си за прием на заразени с коронавируса.

Прес зоната и кафенето са превърнати в рецепция. Една от съблекалните вече е родилно отделение, друга - административен център.

Помещението за флаш интервюта и стаята за съдийската бригада ще се използват за консултации. В офисите на арената пък има мобилни лаборатории за тестване за COVID-19 на работещи в Националната здравна служба и техните семейства.

Освен това, стадионът в британската столица представлява и пункт за разпределение на храна за нуждаещите се.

Съоръжението е дом на "Тотнъм", но се използва още за провеждане на двубои по американски футбол, както и за други значими спортни събития. Едно от тях е именно битката Пулев - Джошуа.

Първоначално двете страни се договориха срещата да се проведе на 20 юни, но заради пандемията от коронавирус в световен мащаб, тя беше отложена. Според щаба на британеца, нова дата все още няма, докато Кубрат спомена, че мачът може да се проведе на 25 юли.

Двубоят е най-важният в кариерата на Кобрата и втора възможност за него да стъпи на световния връх. През 2014 г. той загуби от легендата Владимир Кличко, като поражението остава единственото за Пулев на професионалния ринг.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: