на живо

Станилия Стаменова с контузия преди първия старт от Световната купа

Световната шампионка има проблеми с кръста и раменете

Първият старт за 2016 година за световната и европейска шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова ще бъде на Световна купа в Дуисбург, Германия, в средата на май.

"Нямам големи очаквания за това състезание, защото имам много малко време, а все още съм далеч от спортна форма. В нашия спорт Световните купи са само проверка докъде си спрямо конкуренцията. За мен това не е много голям престиж, защото е важно да побеждаваш на правилните места", сподели Стаменова.

Кануистката е и реалистка, имайки предвид, че има проблеми със стара контузия:

"Кръстът и раменете са ми основен проблем. Всеки ден имам болки по тялото си и гледам да лавирам в натоварванията, така че едновременно да развивам спортната си форма, но не и за сметка на здравето", признава спортистката

Станилия Стаменова осъзнава, че в ролята си на настоящата световна шампионка очакванията към нея са огромни:

"Това е отговорност не само към мен, а и към всички, които работят с мен. Световен шампион се става с много труд и за да се задържиш на световния връх, се изисква много голяма прецизност. Нужна е и голяма доза мотивация, за да можеш ежедневно да преодоляваш себе си и да носиш тежестта на това да показваш, че си най-добрият," допълва кануистката.