на живо

Станимир Беломъжев: Най-големите комплименти получавам от конкурентите си (ВИДЕО)

Най-добрият ни състезател по ски ориентиране завърши сезона като лидер в световната ранглиста

bTV

Най-добрият ни състезател по ски ориентиране Станимир Беломъжев завърши сезона като лидер в световната ранглиста. 27-годишният състезател спечели третата си европейска титла и стана световен вицешампион. В интервю за bTV Беломъжев обяви, че най-големите комплименти за представянето си получава от конкурентите си от Скандинавия, където ориентирането на огромна почит.

„Състезателите от Скандинавския полуостров се възхищават на това, което правим. По-голямата част от тях идват всяка година в България, за да тренират на високопланинската база „Белмекен” и виждат какво е отразяването и интереса към ориентирането в страната. Възхищават се как може един човек, който е самостоятелен, защото щаба ни е само аз и баща ми, успяваме да се преборим с нации като тях, които имат изключителни традиции в зимните спортове и ориентирането.”, каза Беломъжев пред bTV.

Станимир Беломъжев ще стартира подготовка за новия сезон още през месец май, а целта му за следващата състезателна година е защита на европейската титла.