на живо

Стъридж залагал на мачове. Грози го сериозно наказание

Футболистът категорично отрича обвиненията

Reuters

Сериозно наказание грози футболиста на "Ливърпул" Даниел Стъридж. Футболната асоциация на Англия разкри, че той е обвинен в неспазване на правилата за залагане

Самият Стъридж има срок до 20 ноември да даде обяснения и да предостави факти, които могат да смекчат или отменят евентуална санкция, която ще му бъде наложена, ако бъде признат за виновен.

От "Ливърпул" потвърдиха, че техният футболист е разследван. 

Снимка: Reuters

"Даниел ще съдейства напълно по време на разследването. Пред клуба той заяви категорично, че никога не е залагал. Повече коментари по темата няма да бъдат правени, докато случаят не бъде приключен", се казва в краткото изявление на мърсисайдци.

Информацията по случая за момента е оскъдна. Знае се, че футболистът е залагал през януари 2018 г. и е нарушил две от правилата на Футболната централа - за залагане и за предоставяне на информация, която може да повлияе на залози на трети лица. 

През 2017 г. полузащитникът на "Бърнли" Джоуи Бартън бе отстранен от футбола за 18 месеца, след като се призна за виновен по обвиненията, че е направил 1260 залога за 10 години. Стъридж едва ли ще бъде санкциониран така строго, предвид че не е залагал на свои мачове. Английските медии твърдят, че той е пробвал късмета си при трансфери и освобождаване на мениджъри.