на живо

Стефани Кирякова е Спортист номер 1 на Бургас за 2019 г. (ВИДЕО)

Волейболният "Нефтохимик" взе приза за отбор

Стефани Кирякова е Спортист номер 1 на Бургас за 2019 г. (ВИДЕО)

Гимнастичката от националния ансамбъл по художествена гимнастика Стефани Кирякова получи приза за Спортист номер 1 на Бургас за 2019 г. През изминалите 12 месеца тя и момичетата на треньора Весела Димитрова спечелиха бронз от световното първенство, както и десетки отличия от състезанията за Световната купа. От нейно име статуетката получи баща ѝ Радослав.

В очакване на предстоящите олимпийски игри в Токио 2020, той сподели най-голямото желание на Стефани, на цялото семейство, на бургаския клуб "Черноморец": "Олимпийски медал! Ако не и златен, като първи в историята на българската художествена гимнастика, олимпийско злато"

Злато от предстоящата натоварена година си пожела и подгласникът в класацията на Спортист на Бургас тази година – двукратният световен шампион по кикбокс Атанас Божилов, както и европейският шампион по класическа борба и бронзов медалист от световното първенство Едмонт Назарян.

Снимка: bTV

"Разчитам и на него младото поколение да се върви напред!", каза бащата на Едмонт - двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян. 

За Отбор на Бургас заслужено бе избран шампионът на страната – мъжкият волейболен тим на "Нефтохимик".

Снимка: bTV

"Дано тази хармония, която имаме в отбора, да продължи да бъде такава, защото смятам че ние наистина изградихме един прекрасен колектив и извън залата, и в залата. Трябва да продължим да работим по този начин", каза треньорът Николай Желязков.

В топ десет на Бургас влязоха още шампиони по шахмат, плуване, свободна борба, акробатика, джиу джицу и кик бокс.