на живо

Само Стоичков и Гуардиола знаят тайната на Кройф

Getty Images

Легендата на Барселона Йохан Кройф е разкрил тайната методика в работата си само на Христо Стоичков и Хосеп Гуардиола, разкрива футболният мениджър Мирчо Димитров, който движи ангажиментите на българската легенда, пред сайта Sports.kz. Стоичков е спряган като освен кандидат за треньорския пост на казахстанския национален отбор, което е и поводът за интервюто на мениджъра. 

"За това може да се говори безкрайно. Накратко обаче, когато Йохан Кройф започна работа в Барселона, той наложи своя стил и метод на работа – започвайки с школата и стигайки до първия състав. В този период най-добър играч беше Христо Стоичков. На всички е ясно, че през последните 20 години доминиращият стил на работа във футбола като цяло е именно на Йохан Кройф, а Барселона е в основата на успехите на националния отбор на Испания. Методът на работа на Йохан Кройф, маркиран със "Строго секретно", е предаден след края на треньорската му кариера на Пеп Гуардиола и Христо Стоичков" - заявява агентът.

"Ицо има желание да приложи тази методика заедно с други треньори от орбитата на Барселона и да открие няколко футболни школи на територията на Казахстан, които да предложат качествени футболисти за клубовете и националния отбор на страната, ако все пак федерацията му гласува доверие и го покани за селекционер. Той също така е готов да обучи и други треньори от Казахстан в тайната методика на Кройф" - допълни Димитров.