на живо

Стоян Рашков изпревари съперниците си преди старта

Суперкрос-артикули събраха пари за благотворителност

bTV

На провелата се снощи официална вечеря на всички участници и спонсори на суперкрос-надпреварата The Battle Begins бе проведен благотворителен търг с предмети, дарени от пилотите. С най-висока цена бе откупен състезателният шлем на българския участник Стоян Рашков, върху който са поставени автографите на всички райдъри. Дизайнът на каската е специално създаден за състезанието в София, оцветен е в нацоналния ни трикольор и наподобява българско бойно знаме от началото на 20 век.

Снимка: bTV

За него неизвестен дарител плати 2600лв, за 1700лв бе спечелен екип, предоставен от Димитър Бербатов. Фланелката е от периода, когато нападателят играеше в Манчестър Юнайтед. За 600лв пък бе продадена каската на Асен Блатечки. Част от всички събрани средства ще отидат във фондацията на Димитър Бербатов, която подкрепя талантливи деца.

За всички фенове, които също искат да се снабдят със сувенири от събитието - екипи, каски и т.н. в Арена Армеец ще работят щандове.

В ранния следобед на съботния ден се проведоха първите свободни тренировки на чисто новото трасе в Арена Армеец. Състезателите от Европа и Америка дадоха много висока оценка за конфигурацията, като я определиха като най-атрактивната, в сравнение с останалите европейски суперкрос-дестинации в Женева, Генуа и Париж. Това дава ясен знак на организаторите, че предстоящото състезание спокойно може да се превърне в кръг от европейски серии в дисциплината.

Високоскоростният купон на две гуми започва вечерта с откриване в 19часа, а двете квалификации са по 10 минути. В 20:30ч. ще стартират най-малките участници в клас 65 куб см, в 21ч. е финалното състезание. Името на победителя за първия ден ще знаем в 21:15ч.