на живо

Страхотна Владинова със седмо място в Рио

Грацията ни затвърди силното си представяне от квалификациите

Getty Images

Шампионката на България Невяна Владинова завърши на седмо място в индивидуалния многобой на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Рио. 

Тя допусна леки неточности при изпълненията на съчетанията си с топка и лента, но въпреки това показа, че мястото й е сред най-добрите. 

В дебюта си на олимпийски игри 22-годишната Владинова събра сбор от 70.733 точки. Тя започна със силно съчетание на обръч, за което получи 17.883. На топка грацията ни заслужи 17.750 точки.

Снимка: Getty Images

От четирите си съчетания, гимнастичката ни бе най-високо оценена за изпълнението си на бухалки - 18.050, с което се изкачи до пета позиция във временното класиране.

След това последва композицията на лента, на която обаче Владинова допуска леки неточности. Тя получи оценка от 17.050, което и отреди седмо място в надпреварата.

Титлата спечели Маргарита Мамун от Русия, която победи сънародничката си и трикратна световна шампионка Яна Кудрявцева. С бронза се окичи Анна Ризатдинова от Украйна. 

Снимка: Getty Images

Класирането на Невяна Владинова е сред най-добрите на родна гимнастичка на олимпийски игри напоследък.

В Лондон 2012 Силвия Митева се нареди осма, а преди това Симона Пейчева зае десето място в Пекин през 2008 и шесто в Атина през 2004 г.