на живо

Странни трансфери във футбола

Понякога смените на отборите не са базирани на никаква логика

Изненадващото преминаване на Робиньо в "Сиваспор" накара авторитетното испанско издание "Марка" да ни припомни някои от най-странните трансфери в света на футбола.

Йохан Кройф - 1980 г.

След успешния си престой в "Барселона", където придоби статутът на легенда, Йохан Кройф пробва късмета с в САЩ, а след това се връща под наем в... "Леванте". За испанския клуб не прави особено впечатление, а в края на сезона се завръща в Щатите.

Алфредо ди Стефано - 1964 г.

Алфредо ди Стефано изиграва над 10 сезона в "Реал" Мадрид, но решава да не приключи своята кариера в испанската столица. Последният клуб на нападателя е от "вражеска" Каталуния, където облича екипа на местния "Еспаньол". Носи "синьо-белия" екип две години.

Давид Трезеге - 2011 г.

Французинът Давид Трезеге прекарва страхотни сезони в "Монако" и след това в "Ювентус", но предприема нестандартен ход, подписвайки с новака в испанската Примера дивисион - "Еркулес". Следват 31 мача, в които отбелязва 12 гола. 

Диего Марадона - 1992 г.

Гениалният Диего Марадона оставя впечатление не само на национално, но и на клубно ниво. Аржентинецът не остава незабелязан в "Бока Хуниорс", "Барселона" и "Наполи", но осъзнава, че е време за едно ново предизвикателство. За "Севиля" може да се "похвали" с 26 срещи и 5 гола преди отново да се завърне да играе в родината си.

Уго Санчес - 1993 г.

Обичаният в Мадрид Уго Санчес, играл за "Реал" и "Атлетико", се премества в мексиканския "Америка". Впоследствие Санчес решава, че е време да се върне на Пиринеите, но играе за "Райо Валекано". Противоречивият му трансфер в по-скромния тим е подплатен с едва 7 мача, но пък той съумява да се разпише цели 5 пъти.