на живо

Суарес дошъл в Европа заради жена си

Асът на "Барса" следвал София навсякъде по света

Getty Images

Луис Суарес е един от най-известните футболисти на "Барселона" днес. В миналото си обаче той е преминал през далеч по-непретенциозни отбор, като холандския "Грьонинген", а причината за това е половинката му София Балби.

Професионалната кариера на Суарес започва през 2005 г. в уругвайския "Насионал" Монтевидео. Две години по-рано пък двамата със София слагат начало на взаимоотношенията си.

През 2003 г. нейното семейство се мести в Барселона. За да е по-близо до любимата си, футболистът приема една от първите оферти от клуб на Стария континент - тази на "Грьонинген".

"За мен това беше голям шанс. Тя винаги е била моят ангел хранител, дори когато седях на пейката. Ценя всеки миг прекаран с нея", заявява футболистът пред "Марка".

"Когато ми предложиха договор от "Грьонинген", първото нещо, което направих, беше да пусна Плейстейшъна и да видя в кое първенство играят и с каква фланелка. Това беше голяма крачка за мен, защото можех да съм близо до нея", добавя той.

Луис и София официално стават семейство през 2009 г. Тогава той играе за "Аякс". Следва трансфер в "Ливърпул", а мечтаното преместване в "Барселона" идва през 2014 г.

"Заедно сме от 15 години. Това е повече от половината ни живот. Винаги сме следвали един и същи път, за да запазим семейството си", казва Суарес.

Снимка: Getty Images

Двамата със София имат две деца - дъщеря Делфина (на 7 години) и син Бенджамин (на 4 години). Наследникът му също е тръгнал по футболните стъпки на баща си, но предпочита да бъде вратар за момента.

"Важно е, че му харесва. Обича да играе. Знае всички футболисти, дори от другите първенства. Изненадва ме колко много попипа само като гледа. Понякога празнува като Гризман, Меси или Дибала", гордее се уругваецът.