на живо

Свършиха билетите за Инди-500 (ВИДЕО)

След прекъсване от 60 години отново дават гонката по телевизията

Ръководството на Indianapolis Motor Speedway оповести исторически факт: за 100-годишното издание на Инди-500 тази неделя са продадени абсолютно всички билети - нещо, което се случва за първи път досега.

„Инди-500 е уникално състезание. Подкрепата на обществото за това събитие подклажда вълненията около стотното му издание и проправя пътя му към следващото бляскаво столетие” – заяви президентът на IMS Дъг Боулс.

Във връзка с тоталната разпродажба на билетите бе обявено и че състезанието (едва за трети път в своята история!) ще бъде предавано пряко по централната телевизия на Индиана. Така за първи път от началото на 50-те години на 20 век всички ще могат да се насладят на „Най-голямото автомобилно състезание на Америка” – дори и у дома си, пред телевизионните екрани.

Макар Indianapolis Motor Speedway да не предоставя официални данни за посещаемостта, Инди-500 си остава най-голямото еднодневно спортно събитие на света.

„Това, което прави Индианаполис 500 толкова специално състезание е цялостното му излъчване. Това е нещо много повече от едно трасе и тридесетина коли” – допълни Боулс.

От пол позишъна в неделя ще потегли Джеймс Хинчклиф, до него на първа редица ще застанат Джоузеф Нюгардън и Раян Хънтър-Рией, а единствената дама е Пипа Ман. Тя ще потегли от 25-а позиция сред общо 33 участници.

Тагове:

спорт