на живо

Световен шампион по лека атлетика: Гей съм и се гордея!

Шон Барбър направи съобщението чрез "Фейсбук"

Световният шампион в овчарския скок от Пекин 2015 Шон Барбър разкри във "Фейсбук", че е хомосексуалист и се гордее с този факт. 

"Благодаря на моите родители за голямата подкрепа. Продължавам да израствам като човек и имам сериозна поддръжка от групата около мен. Родителите ми са най-големите ми поддръжници и ми помогнаха много напоследък. Към приятелите ми: вие винаги ще бъдете мои приятели и аз също ви обичам", написа Барбър в профила си.

Канадският олимпийски комитет потвърди пред местни медии, че наистина Шон е автор на съобщението. Атлетът е роден в САЩ, но представя Канада. Баща му е канадец и се е състезавал в овчарския скок на първото световно първенство - в Хелзинки през 1983 г.

Това не е първата любопитна новина около 22-годишния Барбър. Малко преди олимпийските игри в Рио де Жанейро през миналата година той даде положителна проба за кокаин, но беше допуснат до участие в Бразилия, след като даде интересно обяснение - целувка с момиче, което е употребило кокаин преди срещата си с него.