на живо

Световен шампион лъсна гол на пресконференция (ВИДЕО и СНИМКИ)

Една незабравима среща с медиите

Марк Уилямс от Уелс спечели за трети път в кариерата си световната титла по снукър. На финала в "Крусибъл" в Шефийлд 43-годишният Уилямс победи шотландеца Джон Хигинс с 18:16 фрейма и отново заслужи трофея след 15-годишна пауза.

След триумфа, уелсецът се появи гол на пресконференцията, както беше обещал, че ще направи при победа.

"В последните 12 месеца нещата се обърнаха в моя полза и не мога да си обясня как точно се получи всичко. Много съм изненадан от това колко добре се справих. Преди година не мислех, че мога да спечеля още една титла. Ако успея да го направя пак до края на кариерата ми, би било невероятно. Ако не се случи, няма за какво да съжалявам", коментира Уилямс.

До началото на този сезон световният шампион от 2000 и 2003 година не беше печелил ранкинг турнир от 2011 година, като през миналия сезон дори не успя да се класира за световното първенство.

През настоящата кампания той триумфира в Откритите първенства на Северна Ирландия и Германия, а вече стана и най-възрастният световен първенец след 45-годишния Рей Риърдън през 1978 година.

Уилямс водеше с 14:7, но след серия от пет поредни фрейма 42-годишния Хигинс, четирикратен световен шампион, изравни за 15:15. В края обаче уелсецът запази концентрация и все пак триумфира.

Уилямс е осмият играч в историята с поне три световни титли, а рекордьор със седем е Стивън Хендри (Шотландия).