на живо

Световни сили в бягането с представители в софийския маратон (ВИДЕО)

Участниците ще могат да мерят сили на 4 дистанции

Представители на световните сили в бягането - Кения, Етиопия, Еритрея и други, застанаха на старта на софийския маратон, който ще се проведе днес (15 ноември) в центъра на столицата.

Надпреварата се организира за 34-и път, като се очаква сили по софийските улици днес да премерят близо 4000 професионалисти и ентусиасти, които ще изпробват възможностите си. Те ще могат да вземат участие в бягания на 4 дистанции - 3 км, 10,5 км, 21 км и класическата 42,195 км. 

Тази година чужденците, които ще се борят за наградния фонд са двойно повече от миналата. 744 бегачи от 46 страни пристигнаха в България за надпреварата. Победителят ще получи чек за 20 000 лв.

Снимка: Ладислав Цветков

Сред ентусиастите няма да липсват и познати лица, които ще подкрепят благотворителни каузи. Четирикратният световен шампион по гимнастика Йордан Йовчев, футболисти и баскетболисти от "Левски" ще опитат да изминат трасето, за да съберат средства за каузата "Операция: Жълти стотинки".

Снимка: Ладислав Цветков

Публиката е добре дошла по трасето, за да подкрепи участниците. Очаква се движението в центъра на София да бъде затруднено до около 16:00 ч.