на живо

Свидетели на случката с Камбуров: Между три коли вдигнаха точно на Мартин

"Той хвърли парите на земята и тръгна с част от скобите", твърди присъствала на скандала

Свидетели на случката с Камбуров: Между три коли вдигнаха точно на Мартин

Служителите на общинското предприятие „Паркиране и репатриране“ в Пловдив са вдигнали колата, шофирана от Мартин Камбуров, въпреки че около нея са били паркирани още автомобили, които са били в нарушение. Това разказаха пред bTV свидетели на скандала.

Футболистът на "Берое" беше задържан за 24 часа и му бяха повдигнати обвинения за хулиганство и увреждане на чуждо имущество. 

"Слязох долу, видях, че има някакво недоразумение. Обикновено, след като си плати човек, веднага свалят колата, но сега не се случи, имаше някакви пререкания. В никакъв случай не съм чул обидни и оскърбителни думи. За това почнах да снимам. Не съм видял да са подхвърлени пари. Направи ми впечатление, че паякът спира. Между три коли вдигнаха точно на Мартин. Тогава се усъмних. Служителят говореше "Камбуров, Камбуров". От къде знае, че това е точно неговата кола?", разказа Стойчо Андреев, който е заснел случката с телефона си, а след това също е бил задържан за 24 часа.

Той разказа, че е бил извикан като свидетел, но след това му е наложена глоба и е осъден за хулигански прояви.

"Два часа след инцидента се обадиха и ме извикаха като свидетел. Отидох, за да кажа какво съм видял. За мое огромно учудване, след като влязох в районното, лично началникът господин Симов ката: "Ето го, щом се прави на репортер, задръжте го". Причината, която ми беше казана е, че се "вживявам на репортер", каза той.

Самият Камбуров е обвинен за това, че е подхвърлил пари за служителите на „Паркиране и репатриране“, а след това е потеглил с колата си, докато скобите са били още на нея, и така е увредил общинска собственост.

"Мартин беше изнервен. Хвърли пари на земята, каза "Искам да платя." Не знам по каква причина му отказаха, при което той хвърли парите на земята и каза "Свали скобите". Да, колата тръгна с част от скобите", потвърди друга свидетелка.