на живо

Тайбе Юсеин пред bTV: Будапеща е щастливото ми място! (ВИДЕО)

Шампионката стъпи на европейския връх в борбата за трети път

Тайбе Юсеин пред bTV: Будапеща е щастливото ми място! (ВИДЕО)

Шампионката от европейското първенство по борба в Будапеща Тайбе Юсеин не скри радостта си от третото злато на Стария континент. В интервю за bTV тя определи унгарската столица като своето щастливо място, защото именно там триумфира и на световното първенство през 2018 г.

"Ценя високо всяко едно злато и съм щастлива, че отново покорих европейския връх! Започвам да си мисля, че Будапеща е щастливото ми място. Харесва ми да се състезавам тук и да печеля... Олимпийските игри и европейското първенство са различни, но емоцията и изживяването са еднакво големи.", сподели Юсеин.

Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

Успехът ѝ идва на фона на разразилия се скандал в борбата дали тя или Биляна Дудова трябва да участва на еврошампионата в категория до 62 кг. В крайна сметка отпътува Юсеин и беше безапелационна.

По пътя към златото в Будапеща Тайбе не даде нито точка на съперничките си и завърши турнира с убедителното 26:0. Във финала разби германката Луиза Ниймеш със 7:0.

"Постарах се да се абстрахирам от всичко, което се случи, и да покажа какво мога.", коментира бронзовата медалистка от Токио 2020.

"Искам да кажа на всички българи да бъдат горди, че отново можем да печелим медали и да прославяме страната.", каза шампионката.

Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg