на живо

Тайсън Фюри обяви, че се завръща на ринга

Британецът си търси съперник в "Туитър"

Getty Images

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория във версиите Световна боксова организация (WBO), Световна боксова асоциация (WBA) и Международна боксова федерация (IBF) - Тайсън Фюри, сензационно обяви, че се завръща на ринга. Той дори оповести и точната дата на първия си двубой след прекъсването - 13 май 2017 г.

"Извънредни новини! Завръщам се на ринга на 13 май. В търсене на противник съм. Очаквайте повече новини", написа британецът в "Туитър".

А след това в типичния си стил добави нов пост: "Грижете се за коланите ми, момчета. В когото и да да са в момента, идвам за теб! Без значение дали си малък или голям"

Фюри спечели трите титли през ноември 2015 г., след като победи по точки бившия им притежател Владимир Кличко. 

Двамата боксьори бяха уговорили реванш, който първоначално трябваше да се състои на 9 юни 2016 г., а след това датата беше променена на 29 октомври, тъй като британецът се оплака от контузия. 

Мачът окончателно пропадна след като Фюри обяви, че се отказва от активния спорт заради депресия през септември, а по-късно стана ясно, че в допинг пробата му са намерени следи от наркотични вещества и по-специално кокаин.

Британецът не отрече, че е използвал подобни вещества, което доведе до отнемането на всичките му пояси. 

В кариерата си колоритният британец има 25 победи в 25 мача, 18 от които с нокаут.