на живо

Тайсън Фюри: Оттеглям се, ще си купя яхта

Световният шампион по бокс е взел решение

Reuters

Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри е пред отказване. Британецът заяви, че мачът му с Дилиън Уайт ще е последният в кариерата му.

"150 млн. долара в банката, здрав, млад - ще си купя огромна яхта. Оттеглям се. Това е последният ми мач, приключвам", каза Фюри.

Носителят на пояса на Световния боксов съвет ще се изправи срещу задължителния претендент Дилиън Уайт на 23 април на стадион "Уембли" в Лондон.

Снимка: Reuters

Фюри, както винаги, е силно уверен в победата си. "Няма и 1% вероятност да загубя този двубой. Не мога да загубя. В края на кариерата си трябва да съм изключително уверен, а аз съм. Ако съм достатъчно глупав да му позволя да ме удари, тогава не заслужавам да съм шампион".

Фюри очаква да получи 80% от сумата, за която беше договорен мачът - 41 млн. долара, а останалите 20% ще са за Уайт.

Шампионът не се е боксирал пред родна публика от 2018 г., когато изтърпя 3-годишното си наказание и излезе на ринговете в Манчестър и Белфаст.

За Фюри защитата на пояса ще е втора. Той победи преди няколко месеца Дионтей Уайлдър в реванша за титлата.

Снимка: Reuters

Уайт за първи път ще излезе в мач за световна титла. В актива си до момента той има 28 победи и 2 загуби. Съперникът му е непобеден в 31 мача.

Ако Циганския крал удържи на думите си, то почитателите на бокса ще бъдат разочаровани, че няма да се стигне до мач срещу Антъни Джошуа за всички титли в тежка категория.