на живо

Таков: Щабът на Кобрата бе неподготвен за двубоя с Кличко (ВИДЕО)

Треньорът на националния тим по бокс Михаил Таков коментира двубоя на Кубрат Пулев с Кличко, както и този на украинеца с Тайсън Фюри

БГНЕС

Треньорът на националния отбор на България по бокс Михаил Таков коментира загубата на Владимир Кличко от Тайсън Фюри и ситуацията около най-добрия ни състезател Кубрат Пулев в предаването „Тази сутрин”.

Вижте и цялото гостуване на Таков в предаването:

„Кличко играе вече 19 години. Това му беше 64-65 мач. Близо 12 години защитава титлите си, което е голям опит. Другия – да го кажем, че е изненада. Английският бокс има над 15 000 професионални боксьори. Франко Ларен е един от много добрите промоутъри и мениджъри в Англия. Всичко това го казвам, защото не е случайно. Подготовката и всички други неща, прийоми, които опитваше Кличко с всеки един от боксьорите, които играеха срещу него, включително срещу Кубрат, да отмени мача, да направи дискомфортно излизането на ринга, боксирането, да може да го извади извън строя – това не се получи в този мач," каза Таков.

„Фюри изигра срещата типично в стил Серафим Тодоров. Той дръпна мача, не тръгна напред в атака. В повечето мачове, които Кличко печели с нок-аут, противникът му тръгва, увлича го, контрира го и мачът приключва. Тук мачът протече по този начин, в който самият Кличко влезе в капана, не можа да промени мача. Тайсън Фюри го изтегли назад, контрираше го, минаваше отстрани, сваляше ръцете, предизвикваше го. Всичките тези неща, не само на Кличко,  а и на целия екип, на целия щаб, на цялата империя рухна,” добави още треньорът.

„Това, което се случва на ринга, в един момент може да си гадаем само с това, че Кличко не е очаквал точно тези моменти, и щаба му, и всички други. Може да защитим титлата на Тайсън Фюри.”

„Неподготвеността идва от треньорския щаб, който тогава, на тази дата, на която Кубрат игра срещу Кличко, не беше в ъгъла сегашния му треньор Ули Венер и някои други, които да искат да се променят, да се видят, да кажат за ръкавиците, да проверят ринга, да кажат: „Този ринг е по-мек”. Ако се върнем назад, 1989-та година на едно световно първенство в Москва, Ивайло Маринов излезе на първа среща на по-мек ринг, в играта с крака не можа да издържи, поумори се и в един равностоен мач. Дадоха го на Исашеги – унгареца. Рингът е много важен, особено в тези 12 рунда, много повече уморяват човек, който не е свикнал на този мек ринг и при положение, че Тайсън Фюри е тренирал на по-твърд ринг, очаквал е да бъде по-твърд, искали са да подмени.”

„Всичко, което ние гадаем е записано в договора за този мач. При развой – победа на Кличко, дали ще се дава реванш, при победа на Тайсън Фюри, след кой мач... Всичко е записано и мениджърите на Фюри ще го следват.”