на живо

Тереза Маринова: Исках да съм най-добра не само за себе си, но и заради отбора (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка се включи в щафетния маратон на София

Тереза Маринова: Исках да съм най-добра не само за себе си, но и заради отбора (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка от Сидни 2000 г. Тереза Маринова има нов любим спорт. След като покори най-високия връх в тройния скок, чаровната лекоатлетка се насочи към щафетата. Запали я участието ѝ в маратона на София, който беше посветен на 132-рата годишнина от съединението на Княжество България с Източна Румелия, и на 100-годишнината от първото такова събитие в Япония. 

"Атмосферата е много приятна. Тези 5 км много ме притесняваха. Не е като да скачам. Учудващо се справих доста добре, определено се запалих, така че догодина ще може пак да ме видите тук. Емоцията тук е много различна, защото участваш с други хора. Искаш да направиш най-доброто не само заради себе си, но и заради останалите", каза Маринова. 

Тя бяга първи пост в състезанието. Нейните съотборници пък имаха и по-трудни задачи, като някои от тях трябваше да се справят с трасе от 10 км. Последният, шести участник път бяга 7,195 м, за да може да се формира класическата маратонска дистанция от 42,195 км.

Освен Маринова, на старта на стадион "Васил Левски" застанаха българката с най-много медали от зимни олимпийски игри – Евгения Раданова, два пъти четвъртата на олимпийски игри Павлина Филипова и треньорът на футболния „Пирин” Благоевград Милен Радуканов.