на живо

Тервел Пулев: Когато бях в най-лоша позиция, тогава доказах кой съм (ВИДЕО)

"Изиграх мача си убедително и за това спечелих", каза боксьорът след професионалния си дебют

Тервел Пулев: Когато бях в най-лоша позиция, тогава доказах кой съм (ВИДЕО)

Тервел Пулев заяви, че бронзовият медал от олимпийските игри в Лондон не описва цялата му кариера и е готов за нови предизвикателства на професионалния ринг.

"Не се фокусирайте само върху олимпийския медал. На достатъчно почетни стълбички към се качвал, така че аз не мисля, че един олимпийски турнир може да опише цялата ми кариера", категоричен беше по-малкият брат на Кубрат Пулев.

Той направи своя дебют в профи бокса срещу хърватина Томислав Рудан в препълнената столична зала "Арена Армеец". Българинът нанесе решителния ъперкът, който му донесе победата в 50-та секунда на третия рунд.

Минути след това Тервел сподели пред bTV, че "тъмната страна" на бокса, включваща подготовката и тренировките преди мач, не е толкова трудна, ако се е превърнала в удоволствие. Той сподели и своите планове за бъдещето си сред професионалистите.

"Когато "тъмната страна" я правиш с удоволствие, тя е начин на живот и не е толкова трудно. Изиграх мача доста убедително и го спечелих. Ще се стараем да правим умерени крачки. Не мога да бъда категоричен за плановете, защото нещата не зависят само от нас, но се получават добре"

Пулев изрази своята благодарност към българската публика, която през цялото време подкрепяше емоционално него и брат му Кубрат.

"Концентрираме се върху това, което трябва да направим, но тази емоция и тази атмосфера влияе много. Това ни остава за цял живот!", беше категоричен той.