на живо

Тервел Пулев пропуска "Купа Странджа"

Станимира Петрова открива турнира

Getty Images/Guliver Photos

Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 Тервел Пулев ще пропусне 67-ото издание на международния турнир "Странджа" заради контузия.

Той бе в националния ни тим за надпреварата в категория до 91 кг, но отпадна в последния момент и не бе включен в жребия, теглен късно снощи в парк хотел "Москва".
Пулев е получил лека травма по време на подготовката и треньорското ръководство е решило да не рискува с участието му.
Другият български представител в категорията - Кристиян Димитров, почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу Нарек Манасян от Армения.

Световната ни шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова ще излезе първа от българските боксьори на ринга в зала "Универсиада".
Носителката на купата при жените от 2015 г. ще започне защитата на трофея си срещу Алем Елгул от Тунис. Срещата им в категория до 51 кг е в първата сесия на надпреварата, която започва в 11 ч. днес, и ще се проведе около 12 ч.

На двата ринга в "Универсиада" сутринта няма друго българско участие.

Следобед от 15:15 ч. е втората сесия, в която от националите ни ще боксират Димитър Илиев и Симона Симеонова. В категория до 49 кг съперник на Илиев ще бъде Мухамед Унлу от Турция, а Симона ще срещне китайката Ян Венлу при 64-килограмовите.

В 19:15 ч. турнирът ще бъде открит официално от министъра на спорта Красен Кралев, който е патрон на състезанието.

Вечерната сесия започва веднага след това - в 19:30 ч. Първи на ринга от нашите ще се качи Калин Маврудиев, който намери място в тима ни в последния момент в свободната категория до 64 кг.

Още трима български боксьори ще започнат участието си на "Странджа" днес.

Джоана Нуамеруе (64 кг), Иван Симеонов (91) и Спас Калоянов (81) ще представят своите клубни отбори. Интересното е, че Джоана е републиканска шампионка по кик бокс, участничка е в "България търси талант" и е сестра на световния ни шампион по кик бокс Дюк Нуамеруе.