на живо

Тевес не иска в Китай

Аржентинецът отклонил страхотна оферта

Reuters

Отборът на Шанхай Ийст Ейша, който се състезава в китайската Суперлига, е водил преговори за привличането на нападателя Карлос Тевес, който в момента играе за Бока Хуниорс, твърдят медиите в Аржентина.

Тимът, воден от шведския специалист Свен-Йоран Ериксон, не жали средства, за да се представи на високо ниво в Азиатската Шампионска лига. Те вече привлякоха ганаецът Асамоа Гиян и бризилският атакуващ халф Елкесон, като платиха общо 25 милиона долара.

Тевес е получил предложение от 22,5 милиона евро на година, но той е отклонил офертата, като е заявил, че за него е по-важно да помогне на любимия си отбор Бока Хуниорс да си върне водещата роля в Южна Америка.

През миналия сезон в местното първенство той изигра 12 мача, в които вкара 5 мача, а беше санкциониран и с 4 жълти картона.

"Не, не. За момента за мен приоритет е да помогна на Бока Хуниорс- клубът, който ми даде шанса да отида в Европа и да спечеля много и като трофеи, и като пари. На този етап искам да чувам нашите фенове как пеят на нашия си език, обясни Тевес, запитан защо е взел такова решението.