на живо

Тежка загуба за "Милан" на "Бентегоди" (ВИДЕО)

"Росонерите" си тръгнаха от Верона с три гола

Getty Images

"Верона" шокира всички и победи "Милан" с 3:0 на стадион "Бентегоди" в обедния мач от 17-ия кръг на Серия "А". От началото до края на мача гостите бяха тези, които имаха инициативата, но така и не стигнаха до гол. За разлика от домакините, които без положение откриха резултата в 24-та минута от корнер, когато Карачоло стреля мощно с глава. "Милан" притисна съперника в неговата половина, но пропуски направиха Кеси и Сусо на три пъти. 

След почивката нещата на терена не се промениха. В 55-та минута "Верона" направи първата си опасна атака. Още през първото полувреме Фабио Пекия трябваше да прави две принудителни смени. Едната резерва Даниел Беса комбинира с другата резерва Мойс Кийн, който покачи на 2:0. "Росонерите" се хвърлиха в атака и нови пропуски направиха Сусо и Бонучи. Всичко това обаче отвори свободни пространства за домакините и в 77-та минута те сътвориха втората си опасна атака и в същото време контраатака като по учебник. Капитанът Ромуло проби от дясно, подаде към Беса и той реализира за 3:0. В добавеното време пък за грубо влизане Сусо получи червен картон. 

Така "Милан" допусна тежка загуба от тима на "Верона", който беше победил с 3:0 само преди няколко дни за Купата на Италия на "Сан Сиро". "Росонерите" са на седмо място в класирането с актив от 24 точки, докато "Верона" изплува временно от опасната зона с 13 точки. 

Тагове:

@