на живо

Тийм остави Джокович и Федерер да спорят за място на полуфиналите

Австриецът е първият полуфиналист в Лондон

Reuters

Доминик Тийм е първият полуфиналист на заключителния турнир на АТP в Лондон. Австриецът направи зрелищен обрат срещу Новак Джокович, печелейки с 6:7 (7), 6:3, 7:6 (5). Срещата в зала "О2" продължи 2 часа и 47 минути.

Мачът бе много зрелищен. В решаващия трети сет Тийм проби в откриващия гейм, но Джокович направи рибрейк за 3:3. След това австриецът отново поведе с пробив за 6:5, но вторият в света го върна на 15. В тайбрека 32-годишният белградчанин дръпна с 3:0 точки, но съперникът му влезе в серия и спечели пет поредни разигравания от 1:4, след което реализира втория си мачбол.

Тийм завърши с 50 печеливши ударa при 41 непредизвикани грешки, докато Джокович е с баланс 28-23. Това бе десети мач между двамата и сърбинът все още води с 6-4 в преките двубои.

За Тийм това е втора победа и той не може да бъде изместен от второто място. В третия си мач от групата австриецът ще играе с Матео Беретини, който след две поражения не може да продължи на полуфиналите.

Снимка: Reuters

Джокович и Роджър Федерер ще се изправят един срещу друг в директен сблъсък, който ще определи другия полуфиналист от тази група.