на живо

Томова измъчи Свитолина, но отпадна в Монтерей (ВИДЕО)

Украинката продължава към четвъртфиналите след оспорвана битка

Getty Images

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна от WTA 250 турнира в Монтерей (Мексико) след близо два часа и половина битка с украинката Елина Свитолина. 27-годишната ни представителка загуби с 1:2 (6:7/3/, 6:3, 2:6).

Световната №15 показа по-здрави нерви и реализира 7 от 19 брейкбола, а Томова се възползва от 6 от 11 си възможности за пробив.

Снимка: Getty Images

Двете направиха 8 пробива в първия сет, като Свитолина не успя да затвори частта при 5:3, преди Томова да направи същото при 6:5 в своя полза. Спорът се реши с тайбрек, при който първата ни ракета допусна 4 минипробива, а украинката - 2.

Вторият сет беше равностоен и вървеше гейм за гейм. Томова проби в шестия гейм, реализирайки единствения брейкбол.

Заключителната част започна отлично за Томова - тя проби и затвърди, за да поведе с 2:0. Оттам нататък обаче Свитолина доминираше и не остави шанс на българката.

В четвъртфиналите Свитолина, бивша №3 в света, ще се изправи срещу Камила Осорио от Колумбия.

Днес Свитолина се радваше на мощна подкрепа от публиката заради продължаващия вече седми ден военен конфликт в Украйна. Самата тенисистка заяви, че ще дари приходите си от наградни фондове до края на сезона на украинската армия и на пострадалите от руската офанзива.

Снимка: Getty Images