на живо

"Тотнъм" приема "Ювентус" с мисъл за европейски връх

Реваншът на "Уембли" е тази вечер от 21 ч., пряко по bTV Аction

Getty Images

След зрелищно 2:2 в първия мач, "Тотнъм" приема "Ювентус" на "Уембли" с единствената мисъл за място в топ 8 на Шампионската лига. Реваншът се очертава да бъде непридвидим и интригуващ. Срещата е от 21:00 ч. и ще бъде излъчена пряко по bTV Action.

Отборът на "Тотнъм" успя да измъкне равенството в Италия, след като изоставаше с два гола на Гонсало Игуаин. "Бианконерите" са пълен хегемон в Серия "А" през последните шест сезона, но "шпорите" са готови за едва втори път в своята история да стигнат до 1/4-финалите в най-силния европейски клубен турнир.

Снимка: Getty Images

Воденият от Маурисио Почетино тим се намира в серия от 17 поредни мача без загуба във всички турнири. Отборът е четвърти във Висшата лига с пет точки пред петия "Челси" и освен това достигна четвъртфиналите за Купата на Англия.

Освен двата гола на чужд терен, проблем за "Юве" ще бъде и солидното представяне на "Тотнъм" на "Уембли" напоследък. Лондончаните спечелиха и трите си мача у дома в Шампионската лига - 3:1 срещу "Борусия" Дортмунд, 3:1 срещу "Реал" Мадрид и 3:0 срещу АПОЕЛ. Общо във всички турнири "шпорите" имат баланс от 14 победи, 4 равенства и 2 загуби в 20 мача като домакин при голова разлика 45:14.

Снимка: Getty Images

"Ювентус" стартира със загуба с 0:3 при гостуването си "Барселона" в първи кръг на груповата фаза в Шампионската лига. В другите си две срещи в турнира извън Торино "бианконерите" записаха равенство срещу "Спортинг" Лисабон - 1:1, и победа над "Олимпиакос" с 2:0.

Играчите на Масимилиано Алегри ще се борят със зъби и нокти за попадане сред най-добрите осем в турнира. Миналата година те играха на финала в Кардиф, но не успяха да победят "Реал" Мадрид.

Италианският колос е в серия от 10 поредни победи в Серия "А". Във всички турнири тимът изигра 18 мача далеч от дома, в които постигна 14 победи, 2 равенства и 2 загуби. 

В състава на Алегри ще отсъстват Хуан Куадрадо, Федерико Бернардески и Матия де Шилия.  

Почетино пък е без наказания Серж Орие, чието място на десния флаг ще бъде заето от Киърън Трипиър.

Снимка: Getty Images

В другата среща тази вечер "Манчестър Сити" очаква рутинен реванш срещу "Базел". "Гражданите" си свършиха работата, печелейки с 4:0 първия мач на "Санкт Якоб Парк". Двубоят е от 21:45 ч. по RING.

"Сити" на Гуардиола се намира в отлична форма. След като разгроми швейцарците преди три седмици, тимът победи на два пъти "Арсенал" и веднъж "Челси".  На другия полюс е "Базел", който е доста колеблив в местното първенство и наскоро отпадна от турнира за купата на страната.