на живо

Тотнъм ще домакинства на "Уембли" в Шампионската лига

"Шпорите" ще строят нов стадион

Ръководството на Тотнъм постигна споразумение с Английската футболна асоциация (ФА) и ще играе на "Уембли" мачовете си от Шампионската лига през следващия сезон. Както е известно, "шпорите" ще строят нов стадион, така че в договора присъства и опция за клуба да използва съоръжението през целия сезон 2017/2018.

"Националният стадион е съоръжение от световна класа и споразумението с Тотнъм е доказателство за това. Догодина на "Уембли" ще има много големи европейски мачове", каза изпълнителният директор на ФА Мартин Глен по време на пресконференция.

Президентът на "шпорите" Даниел Леви добави: "Редуцирахме капацитета на нашия стадион и нямаше как да предложим нужните условия за мачовете от Шампионската лига. С домакинствата на "Уембли" ще можем да задоволим всички очаквания на притежателите на сезонни карти".

Новият стадион на Тотнъм ще се намира в непосредствена близост до стария терен и ще разполага с 61 хиляди седящи места. Общата сума за изграждането на съоръжението възлиза на около 400 милиона британски лири.