на живо

Трагедията с Амора, която обедини английския футбол

Призивът "С теб сме, братко!" не е случаен

Футболистът на "Лестър" Джеймс Мадисън застана пред камерите след победата на неговия тим над "Евертън" с 2:1, вдигна фланелката си и показа прочувствено съобщение.

"Беник, с теб сме, братко!"

Кратко, но съдържателно послание, което за часове обиколи интернет.

Свикнали сме футболистите да правят подобни жестове, когато някои техен съотборник се контузи, но този път трагедията е по-голяма. Тя е дълбоко лична и толкова тежка, че няма как да остави никой безразличен и да не напълни очите му със сълзи.

"Беник" е Беник Афобе. Бивш играч на "Арсенал", по настоящем нападател на "Стоук Сити". Физически той е добре, но сърцето му, както и това на всеки член от семейството му е разкъсвано от мъка, след като на 29 ноември почина дъщеря му Амора. Малката красавица беше само на 2 години и беше първото дете в семейството на Беник и съпругата му Луис.

Той разкри за трагедията с кратко съобщение в социалните мрежи.

"Амора беше приета в болница за лечение след неочаквано усложнение след инфекция. За съжаление, тя получи редица тежки усложнения. Въпреки че лекарите направиха абсолютно всичко, което могат, Амора почина в мир, обгърната от любовта на своето семейство", написа футболистът.

Амора завинаги ще остане в спомените на футболните фенове като сладкото момиченце в прегръдките на татко Беник в края на сезон 2017/2018. Тогава той отбеляза края на кампанията, извеждайки я на терена и целувайки я по бузата.

Трагедията на семейство Афобе предизвика вълна от съчувствие в социалните мрежи.

Първо Джак Уилшър изрази съболезнованията си.

Последва съобщение от "Уулвърхемптън".

И от "Хъдърсфийлд".

"Арсенал" също изпратиха съболезнования към бившия си нападател.

"Ще бъдем с теб, Беник", написаха от "Стоук Сити".