на живо

Треньорка цели гимнастички с чехли (ВИДЕО)

Двукратната европейска златна медалистка Дария Пирогова публикува видео със странния метод за тренировки

Нееднократно треньорите на националния отбор на Русия по художествена гимнастика са обвинявани, че използват сурови методи по време на тренировките на своите възпитанички. Тези слухове намериха потвърждение в последното видео, което публикува двукратната европейска шампионка от Виена 2013 г. - Дария Пирогова.

На него се вижда как една от треньорките цели гимнастичките с обувки. Причината е, че те не изпълняват правилно указанията ѝ. 

Случката се разиграва между грациите от ансамбъла и треньорката, чието име е Людмила, както се разбира от коментарите под клипа. Агресията на наставничката е породена от националния отбор на страната, който през 2013 г. донесе 5 златни и 3 сребърни медала на Русия от европейското първенство.

Гимнастичките на Русия са безапелационни европейски шампионки от 2003 г. насам. В своята витрина грациите имат 151 медала, от които 92 златни от този форум.

Случаят напомня за скандала с треньорката в бургаския клуб "Олимпия" - Елена Симеонова, която използваше дърпането на уши, за да възпитава своите гимнастички. Тя беше подкрепена от родителите на момичето в клипа.

Подобни възпитателни методи явно не правят впечатление в Русия, тъй като коментарите под клипа са по-скоро шеговити, отколкото укорителни.