на живо

Три месеца по-късно: Балотели вкара и осигури важна победа за Ливърпул

"Червените" надиграха Тотнъм с 3:2

Getty Images/Guliver Photos

Ливърпул победи Тотнъм с 3:2 в драматичен мач от 25-я междинен кръг на английската висша лига. "Червените" трябваше да повеждат на три пъти, за да си осигурят успеха, а в герой се превърна Марио Балотели, който отбеляза решителния гол в 83'. Това е първото попадение на италианския нападател от 28 октомври, когато бе точен срещу Лестър за Купата на лигата (2:1), както и дебютно от началото на шампионата.

Домакините поведоха 15 минути след началото на срещата. Точен бе Лазар Маркович, който направи страхотен пробив и нанесе хубав удар от границата на наказателното поле. Само 11 минути по-късно обаче голмайсторът на гостите Хари Кейн отново се развихри. Той получи подаване от Ерик Ламела, овладя топката по великолепен начин и не сбърка при завършващия удар - 1:1. 21-годишният нападател вече има 13 гола за кампанията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В началото на второто полувреме Ливърпул отново взе аванс. В 53' капитанът Стивън Джерард отбеляза от дузпа, отсъдена за безспорно нарушение на Дани Роуз срещу Даниел Стъридж.

Радостта на домакините обаче пак не трая дълго, след като в 61' Муса Дембеле възстанови равенството за втори път. Удар на Ериксен от фаул бе отразен от Симон Миньоле, но топката попадна в Кейн, който подаде успоредно на голлинията и белгийският му съотборник отбеляза от два метра.

В 74' Стърдиж бе заменен от неубедителния в последните месеци Марио Балотели. Този път обаче включването на италианеца се оказа решително за крайния изход от мача. Девет минути, след като се появи на терена, той отбеляза победния гол, засичайки центрирането на друга резерва - Адам Лалана. 

Ливърпул постигна четвърта победа в последните си пет мача от първенството и се изкачи на седма позиция с 42 точки. Тотнъм, чиято серия от три поредни успеха бе спряна, е с точка повече на шестата позиция. Голямата цел на двата тима - четвъртото място, в момента се заема от Арсенал, който има актив от 45 точки след домакинската победа над Лестър с 2:1. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ето и всички резултати от мачовете във вторник вечер:

Ливърпул 3:2 Тотнъм

Арсенал 2:1 Лестър

Съндерланд 0:2 КПР

Хъл Сити 2:0 Астън Вила