на живо

Трикратният световен шампион Себастиен Ожие спечели Рали Монте Карло отново (ВИДЕО)

Трети пореден триумф за французина

Трикратният световен шампион по рали Себастиен Ожие спечели първия кръг от шампионата от тази година, след като победи в Рали Монте Карло. За Ожие това е трета поредна победа.

Французинът, след като спечели последната специална отсечка и взе три бонус-точки, завърши с време 3 часа, 49 минути, 53.100 секунди. Той изпревари с минута и 54 секунди датчанина Андреас Микелсен, който му е съотборник във Фолксваген, а трети остана белгиецът Тиери Нювил с Хюндай. Изоставането белгиеца е на 3:17.900 минути от победителя.

Ожие стартира първи в днешния последен ден в снеговалеж и заледени пътища във Френските Алпи и имаше преднина около 2 минути. Така последните три скоростни етапа днес бяха гаранция за победата му.

Основните му претенденти се отказаха в събота- Крис Мийки от Великобритания, който разби скоростната си кутия и финландецът Яри Мати Латвала, който трябваше да изтърпи наказание заради нарушение по време на състезанието.

Даниел Сордо само за днес се представи отлично, но в крайна сметка слабите резултати от предишните два дни остана 6-и в крайното класиране.