на живо

Трима боксьори в битка за олимпийско злато с характер и българска сила

Станимира Петрова, Симеон Чамов и Даниел Асенов пред bTV часове преди заминаването си за Рио

bTV

Олимпийските игри стартират на 5 август, а България ще бъде представена от 51 спортисти в 14 вида спорт.

Нашата чест на боксовия ринг ще защитават трима българи. Станимира Петрова в категория до 51 кг. ще се бори за отличие при дамите. Симеон Чамов (до 69 кг.) и Даниел Асенов (до 52 кг.) спечелиха право на участие при мъжете.

Часове преди заминаването им за олимпийското село в Рио, тримата застанаха пред Поли Гергушева, за да споделят вълнението си около игрите.

"Беше една тежка тренировка, последната ни в България, и сме готови да заминем. В последните си тренировки намалихме времетраенето доста - в началото тренирахме по 3 часа и половина, а сега са по-малко и от час. Вдигаме интензитета", разказа Чамов.

Снимка: bTV

"Треньорите постоянно ни говорят мотивиращи неща, с които да бъдем готови, като отидем там. Наблягат на всеки където конкретно му е силата. Вече обръщат внимание основно само на това. Общо взето заостряме острието", сподели Петрова.

И тримата ни представители на ринга в Рио не могат да скрият вълнението си от мечтаното за всеки спортист състезание. Въпреки силната конкуренция на Игрите, всеки от тях знае своята силна страна.

"Мисля, че характерът и българската сила ще са ни от помощ. Аз ще разчитам на сила", каза Чамов.

"При мен мисля, че е бързината. И другото предимство пред всички е височината, тъй като аз смених категорията и в момента от всичките 12 кандидатки в тази категория аз съм най-високата", разкри Петрова.

Снимка: bTV

"Всичките ми оръжия са бързина, техника, тактика... Абсолютно всичко", уверен е Тайсъна от село Кукорево.

 

Представителката ни при дамите разкри, че е проверявана за допинг три пъти в последния месец. "Първо от България. След това дойдоха българи, пратени от международната федерация. Сега дойдоха от Германия, пак от международната федерация. В олимпийското селище може би още няколко пъти ще ме проверят", разкри Петрова.

Българските боксьори казаха, че не се притесняват от скандалите с недовършените помещения в олимпийското село.

Снимка: bTV

"В крайна сметка сме отишли там за медали и всичко останало ще е зад гърба. Насочили сме се към челната тройка", разкри плановете на отбора Асенов.