на живо

Добър старт за България в Купа "Дейвис", от три мача дадохме само гейм на Албания

Предстоят двубои с Македония и Исландия

Българските тенисисти постигнаха първи успех на тазгодишното издание на Купа "Дейвис". Родните състезатели се наложиха с 3:0 победи над Албания, като съперниците ни в трите срещи взеха общо един единствен гейм.

Първи на кортовете в Пловдив излезе голямата ни надежда Адриан Андреев, който трябваше да се изправи срещу албанеца Марио Зили. Младият ни талант, който направи своя дебют в турнира, изигра много силен мач, в които успя да вземе 65 процента от точките при чужд сервис. Българинът загуби само един гейм, като даде на своя опонент едва 16 точки.

Силният щурм на българите продължи с Димитър Кузманов. Намиращият се в силна форма роден тенисист размаза Елби Мйери. Българинът не остави на съперника си шанс, като не остави възможност на съперника за противодействие. Кузманов победи с 6:0 6:0 за 38 минути, постигайки впечатляващите 90% първи и 100% втори сервис. Така България си осигури победата в своята първа среща от група „А“ на турнира от група III на зона Европа.

Последният сблъсък за българите в днешния двубой се игра на двойки. Там Димитър Кузманов и Васил Младенов продължиха силното представяне на отбора ни, не давайки гейм на своите противници в лицето на Елби Мйещри и Генаид Шипея. Тенисистите ни се отличиха с 94-процентов втори сервис и 3 пъти повече спечелени точки.

България се намира в група "А" от група III на зона Европа, като наши съперници в предварителната част са Македония и Исландия. Напред продължава само победителят. Той ще се изправи срещу спечелилия група "В", която съшо се играе в Пловдив. Възможен опонент на българите в този етап ще бъде един измежду Сан Марино, Андора, Кипър и Монако.

Финалната среща ще се играе в събота от 11.00 часа, а утре е вторият ни сблъсък в групата срещу Исландия.