на живо

Убийствено ефективен "Уулвс" свали "Тотнъм" от облаците

"Вълците" спечелиха с 3:1 на "Уембли"

Getty Images

Само три дни след като излезе на второ място в английската Висша лига и замечта за титлата, "Тотнъм" бе свален от облаците. Тимът на Маурисио Почетино отстъпи с 1:3 като домакин на новака "Уулвърхемптън" в среща от 20-ия кръг на първенството.

Нещата за "шпорите" вървяха по план и те доминираха през първата част. Резултатът на "Уембли" откри звездата на "Тотнъм" Хари Кейн в 22-ата минута. Впоследствие Хьон Мин-Сон бе близо до удвояване на резултата.

Снимка: Getty Images

След почивката обаче "Уулвърхемптън" изравни играта, а двете смени, които мениджърът на "вълците" направи, обърнаха развоя на събитията. Първо в 59-ата минута Адама Траоре отстъпи мястото си на Елдер Коща. Десет минути по-късно Жоао Моутиньо пък се появи в игра вместо Леандер Дендонкер.

В 72-ата минута Вили Боли се извиси при едно центриране от корнер и с глава преодоля Юго Лорис за 1:1. "Тотнъм" тръгна напред, но вместо отново да поведе, се стигна до пълен обрат. В 83-ата минута Раул Хименес завърши отлична контраакция на гостите - 2:1 за "Уулвс".

Снимка: Getty Images

"Шпорите" рухнаха тотално и в 87-ата минута Елдер Коща сложи точка на спора с трето попадение.

За "Тотнъм" това бе пета загуба от началото на сезона и лондонският тим още утре може да се върне на третата позиция, ако "Манчестър Сити" победи "Саутхемптън". "Шпорите" са втори с 45 точки. "Уулвърхемптън" пък продължава великолепното си представяне след завръщането в елита. "Вълците" се изкачиха на седмото място, което заемат с актив от 29 точки.