на живо

УЕФА погна Руския футболен съюз след боя в Марсилия

Ръководният орган на европейския футбол няма обвинения срещу Английската футболна асоциация след безредиците на "Стад Велодром"

Getty Images

УЕФА започна процедура по дисциплинарно наказание на Руския футболен съюз, заради безредиците след равенството 1-1 между Англия и Русия в мач от група „Б” на европейското първенство, игран на „Стад Велодром” в Марсилия.

Снимка: Getty Images

Обвиненията срещу руснаците са изцяло вследствия на действията на техните привърженици, които се сбиха с английските фенове, а резултатът беше 35-ма ранени зрители.

Публиката е обвинена в нарушения на правилата за ред по стадионите, расизъм и използване на непозволена пиротехника.

Европейската футболна организация потвърди, че не са започвани действия срещу Английската футболна асоциация, съобщи Би Би Си.

Снимка: Getty Images

Доказателствата по казуса са фотографии, на които ясно се вижда, че руските запалянковци нападат привържениците от Острова.

Свидетели на стадиона казват, че безредиците са започнали веднага след като феновете на „Сборная” са изстреляли сигнална ракета малко преди последния съдийски сигнал на мача.

Снимка: Getty Images

В ранните часове на неделя Спортният министър на Русия Виталий Мутко заяви пред R-Sport, че очаква Руският футболен съюз да понесе наказания, като добави, че „феновете на Русия действаха некоректно, но по случая има много нюанси”.