на живо

Усик в дрехите на Жокера преди битката с Джошуа (ВИДЕО)

Светът е в очакване на сблъсъка в тежката категория на бокса

Reuters

Облечен като филмовия герой Жокера, Олександър Усик се изправи очи в очи с Антъни Джошуа преди битката им на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон.

В събота (25 септември) Джошуа ще защитава поясите си в тежката категория на бокса срещу амбициозния украинец, който за първи път ще излезе на ринга в мач от подобен ранг.

Усик изуми всички с визията си на пресконференцията днес. В костюм като на злодея от поредицата "Батман" - той заяви: "В началото мачът ни ще бъде като партия шах. Сигурен съм, че всеки ще остави голяма следа в историята, хората ще говорят за този двубой."

За Джошуа това ще е нов мач срещу украински боксьор, а зад себе си ще има подкрепата от феновете си в британската столица.

"Нито един съперник не ме притеснява. Дори да ми кажете да изляза срещу Кинг Конг - ще го направя, ще се опитам да спечеля. Не съм лесен опонент, гарантирам ви го.", каза Ей Джей, който държи поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF).

Снимка: Reuters

За шампиона мачът ще бъде под №24 във Великобритания. Той ще се боксира на стадион за пети път след двубои на митичния лондонски "Уембли" и "Принсипалити Стейдиъм" в уелската столица Кардиф.

На украинеца предстои трети мач при най-тежките, като до момента той има две победи. Усик беше абсолютен шампион в полутежката категория.

Снимка: Reuters