на живо

В Албания готвят "мача на века"

Говорителката на Албанската футболна федерация Йона Дервиши определи предстоящата среща между Албания и Сърбия от Евроквалификациите на 8 октомври за "мач на века".

"В момента всички билети са разпродадени. Продажбата течеше онлайн и бяха изкупени за рекордно време. Може да се каже, че тази среща има статут на мач на века", заяви Дервиши.

Албания-Сърбия има по-специален заряд за феновете, тъй като предишната среща между двата отбора в Белград бе прексната заради безредици, след като дрон със знамето на Велика Албания прелетя на стадиона. Сръбските привърженици реагираха остро и нахлуха на терена, където се сформира масов бой. След разглеждане на случая в Арбитражния съд в Лозана, бе присъдена служебна победа с 3:0 за гостите.

Този път от Футболния съюз на Албания увериха, че до подобни инциденти няма да се стига. "Мерки бяха предприети от страна на полицията. Всичко ще бъде организирано с цел да се проведе един безопасен мач. Не мога да ви дам официални данни, тъй като това е работа на Министерството на вътрешните работи, но мога да кажа, че организацията ще бъде перфектна", засегна темата говорителката.

Тя разкри, че Алабния и Сърбия предприемат инициатива по културен обмен, а на мача ще присъстват сто от най-добрите сръбски студенти в компанията на техни албански колеги. Премиерите на двете държави - Александър Вучич и Еди Рама, също ще изгледат срещата заедно.