на живо

В ЦСКА се готвя за "Битка за Европа"

Феновете на "Левски" пък няма да организират шествие преди дербито

Lap.bg

"Битка за Европа" - така определиха предстоящия мач срещу "Левски" в лагера на ЦСКА. Вечното дерби този път носи освен познатия заряд и още по-голям залог, тъй като победителят най-вероятно ще играе директно в Лига Европа, а загубилият ще трябва да се изправи на бараж срещу "Верея", за да си осигури място в евротурнирите през следващия сезон.

"Освен традиционния заряд, този двубой носи в себе си и огромно значение за крайното класиране. ЦСКА влиза в сблъсъка с аванс от 2 точки и при победа ще си гарантира и на теория второто място и директна квота за Лига Европа още преди изиграването на последните мачове от Първа професионална лига. Символичните гости от "Левски" София пък се нуждаят от победа на всяка цена, за да запазят шансове да избегнат допълнителния бараж срещу "Верея" на 4 юни", пише в официално съобщение на сайта на "червените". 

ЦСКА обаче може да не получи лиценз за участие в евротурнирите, ако информациите от преди няколко месеца, че УЕФА няма да допусне "червените", се окажат истина. Българският футболен съюз все още няма категорична позиция по казуса и очаква края на процедурата за лицензиране след няколко дни. 

И "Левски" и ЦСКА се въздържат от медийни изяви преди Вечното дерби. Стана ясно обаче, че "сините" привърженици няма да организират традиционното шествие преди мача.