на живо

В един мач: Дузпа за футболистите в съблекалнята и протест с тоалетна хартия (ВИДЕО)

Системата за видеоповторение предизвика истински хаос в Бундеслигата

Reuters

Хаос, дузпа, отсъдена на почивката между полувремената, протест на фенове и... тоалетна хартия по терена. Това накратко бе мачът между "Майнц" и "Фрайбург" от последния кръг на Бундеслигата. 

Срещата се игра в понеделник, което предизвика недоволството на феновете. Протестът им с хвърляне на тоалетна хартия на терена бе предварително организиран, но съвпадна и с абсурдната ситуация в началото на почивката между двете полувремена.

Снимка: Reuters

Съдията Гуидои Винкман свири край на първото полувреме, а футболистите бързо се прибраха в съблекалните. След тях към мястото за почивка се насочи и реферът. Той обаче бе спрян от асистентите си в тунела, които го упътиха към екрана на системата за видеонаблюдение. Спорната ситуация, която бригадата разискваше бе игра с ръка в наказателното поле на Марк-Оливер Кемпф от "Фрайбург" след центриране на Даниел Бросински. След обстоен преглед, Винкман отсъди наказателен удар в полза на "Майнц".

За да бъде изпълнен обаче, играчите бяха изкарани от съблекалните. 6 минути и 44 секунди след изтичането на редовните 45 минути Пабло де Бласис бе точен и откри резултата.

Интересната ситуация бе последвана от нова - предварително подготвен протест на феновете на двата тима, които недоволстват, че мачът се играе в понеделник, а не в почивен ден. Двете агитки бяха приготвили рула с тоалетна хартия, които полетяха към терена. 

Почистването след това допълнително удължи почивката.

В крайна сметка мачът завърши с победа с 2:0 за "Майнц", след като Пабло де Бласис вкара и втори гол в 79-ата минута.