на живо

В Италия: Буфон подписва с ПСЖ до часове

Преговорите между двете страни са на финалната права

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон ще бъде представен като ново попълнение на френския шампион "Пари Сен Жермен" в следващите 48 часа. Това съобщава Calciomercato.com, позовавайки се на свои източници.

Договорът между двете страни е готов. Остава да се уточнят малки подробности, след което 40-годишният футболист ще позира с фланелката на парижани. Според италианските журналисти, той ще бъде представен преди старта на световното първенство. Мондиалът ще бъде открит в четвъртък (14 юни).

Буфон обяви, че напуска "Ювентус" в края на изминалия сезон след 17 години с фланелката на "Старата госпожа" и 509 мача. Слуховете първоначално предвиждаха той да продължи кариерата си в САЩ, но офертата от ПСЖ за 2-годишен договор се оказа по-добра. 

Заплатата на италианецът ще бъде 7 млн. евро, а той ще получава и допълнително възнаграждение като посланик на световното първенство през 2022 г., което ще се проведе в Катар.

Ако трансферът в "Пари Сен Жермен" стане факт, то Буфон няма да може да пази в първите 3 мача на тима в европейските клубни турнири, тъй като УЕФА му наложи наказание заради невъздържани прояви и изказвания по адрес на съдията по време на реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига между "Юве" и "Реал" Мадрид.