на живо

В луд мач Манчестър Сити обърна Борусия Мьонхенгладбах до 2:1 (ВИДЕО)

Френски съдия и вратарят Джо Харт спряха немците за първи точки в Шампионска лига

Манчестър Сити сътвори пълен обрат при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах и победи с 2:1 в мач от четвърта група на Шампионска лига.

В началото на срещата двата отбора размениха по едно положение, след което "гражданите" взеха инициативата и започнаха с дълги разигравания. Домакините разчитаха на бързи контраатаки, които се оказаха загадка за английския тим.

В 18-та минута Рафаел беше фаулиран в наказателното поле и главният съдия Клеман Турпен отсъди дузпа. Именно бразилецът застана зад топката на Джо Харт спаси и от тук започнаха неговите геройски намеси.

В следващите няколко минути последователно Рафаел на два пъти и веднъж Херман излизаха сами срещу него, но английският вратар показа класа и запази вратата си суха. Към края на първата част Отаменди фаулира в наказателното поле Щиндъл, но вместо да отсъди дузпа, френският рефер показа жълт картон за симулация на немеца.

След почивката отново Рафаел се озова сам срещу Харт, но отново вратарят спаси. В 54-та минута се откри добра възможност за Джака да стреля от близо и след неговия шут топката срещна ръката на Фернандо, но главният съдия отново не беше на нивото, демонстрирано от двата отбора и не видя нарушението. Все пак логичното се случи 3 минути по-късно, когато Щиндъл с хубав удар по земята направи Харт безпомощен.

В оставащите минути обаче домакините отстъпиха изцяло инициативата, а футболистите на Манчестър Сити обградиха вратата, пазена от Ян Зомер.

В 65-та минута падна изравнителното попадение, когато след центриране от корнер Демикелис засече топката, тя премина гол линията, което остана незабелязано от съдиите, но беше изчистена от Корб, последва разстрелващ удар на Отаменди, рикошет в Кристенсен и Зомер беше преодолян. Натискът на "гражданите" продължи и така се стигна до 89-та минута, когато Домингес фаулира Агуеро в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Самият Агуеро застана зад топката и не сгреши за крайното Борусия Мьонхенгладбах - Манчестър Сити 1:2.

Така "гражданите" записаха първа победа в Шампионската лига и се изравниха със Севиля с по три точки, докато немският отбор остава на последното място в групата след двете допуснати загуби.

Тагове:

@