на живо

В НСА запалиха олимпийския огън (ВИДЕО)

На 7 юли определят делегацията, която ще замине за олимпиадата

Lap.bg

При голям интерес премина отбелязването на международния Олимпийски ден и Деня на българския олимпиец днес в столицата. На церемонията в НСА „В. Левски“ присъстваха Стефка Костадинова – председател на БОК, Красен Кралев – министър на младежта и спорта, проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА, десетки олимпийски, световни шампиони и медалисти, студенти, преподаватели, деятели и журналисти.

Снимка: Lap.bg

Кулминацията на празника бе церемонията по посрещането на символичния олимпийски огън. Носеният от студентите факел премина по алеите и из спортните обекти на НСА преди да бъде предаден в ръцете на председателя на БОК Стефка Костадинова.

След като прие факела, Костадинова си пожела още пет квоти за Рио. Тя апелира да не товарим с големи очаквания спортистите, които ще изпратим на игрите в Бразилия.

„Там стартът е равен, няма по-добър или по-слаб. Дано си реализират този 4-годишен труд, който наистина е къртовски", каза олимпийската шампионка от игрите в Атланта.

Според министъра на спорта Красен Кралев достойното представяне на олимпийски игри не се измерва на всяка цена в медали и титли: „Много от спортистите са представяли достойно България дори без да са спечелили медали. Вижте Ивет Лалова, какви феноменални бягания направи".

Снимка: Lap.bg

Родната делегация за игрите ще бъде определена на 7 юли. Откриването на най-големия спортен форум на планетата е на 5 август.