на живо

В САЩ разчитат на Камелия Дунавска за олимпийска квота (ВИДЕО)

Едно от Златните момичета на Нешка Робева работи с ансамбъла по художествена гимнастика на страната

В САЩ разчитат на Камелия Дунавска за олимпийска квота (ВИДЕО)

Вече втора седмица едно от Златните момичета на Нешка Робева - Камелия Дунавска, е в Чикаго. Световната и европейска шампионка с ансамбъла, помага на американския отбор да се класира за олимпийските игри в Токио.

"За първи път съм в Чикаго и много ми харесва. Колегите са толкова гостоприемни. Освен това, са ми приятелки от дълги години. С тях работим и се виждаме по състезанията. Дойдох да направя композиции на момичетата за новия сезон. Надявам се, да съм свършила добра работа", казва Камелия Дунавска пред кореспондентът на bTV Николай Василев.

Снимка: Николай Василев

Родният специалист се опитва да оптимизира съчетанието на ансамбъла на САЩ, за да имат по-голям шанс да се класират за олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Камелия Дунавска е в Чикаго по покана на Маргарита Мамзина. През 2016 г. рускинята влиза в историята като треньора, класирал за първи път ансамбъла на Съединените щати на най-важното спортно събитие.

"Познавам работата на Камелия от много, много години. Наблюдавала съм нейните отбори. Мечтаех един ден да работя с нея. Накрая тази мечта се сбъдна. Тя е един от най-добрите хореографи и треньори на ансамблите в света", не крие вълнението си тя.

Снимка: Николай Василев

Родната школа е на почит отвъд океана. Най-успешният клуб по художествена гимнастика на територията на САЩ е основан от бивши гимнастички на Беларус и България. В момента той се ръководи от Наталия Климоук.

"Българската техника и стил в художествената гимнастика е една от най-добрите в света. Изпитваме истинско удоволствие да работим с български треньори. При нас винаги са добре дошли Адриана и Камелия Дунавски. Тази година поканихме Камелия да работи с ансамбъла", разказа тя.

За последно Камелия Дунавска бе селекционер на националния отбор на Турция.