на живо

В здраве и болест, в радост и мъка... (ВИДЕО)

Николета Маданска (с подкрепление на листчета) разказва най-интересните истории от света на спорта в предаването "Тази събота"

Заедно! Завинаги! В здраве и болест, в радост и мъка. Това не е просто клише от сватбените клетви на футболния вратар Икер Касияс и съпругата му Сара Карбонеро.

Те спечелиха битките си! Звездното семейство се пребори за живота и здравето си. 38-годишният вратар на "Порто" направи първа тренировка 6 месеца, след като претърпя инфаркт, а красивата му съпруга пребори рака.

Испанската журналистка беше диагностицирана с рак на яйчниците. Оказа се, че заболяването е в доста ранен етап и беше извършена незабавна операция, а след това любимата на Касияс се подложи на химиотерапия.

Снимка: Getty Images

Звездната двойка мина през доста трудности през годините. От критиките на световното първенство през 2010 г., през обвиненията на Моуриньо , до тъжния край на Касияс в "Реал" след 17 славни години. Двамата се запознават на Купата на конфедерациите в Южна Африка – Икер играе на терена, а Сара отразява изявите му като журналист. Първоначално красавицата е резервирана. Харесва вратаря, но се притеснява да не стане поредната футболна еднодневка. Икер обаче демонстрира постоянство, а ключовият момент е рожденият ден на Сара в началото на февруари 2010 г.. Карбонеро планирала посещение на театър с приятелка, след което вечеря в ресторант, но Касияс разбира плановете ѝ и около полунощ се появява в заведението с огромен букет и подарък. Така започва любовта им - като по филмите. Но нататък не всичко е така романтично.

На Мондиала в Южна Африка през 2010 г. година двойката пътува заедно, само че в различни роли - Икер като основен вратар на испанския национален отбор и капитан, а Сара - като кореспондент на "Телесинко". Испания губи първия си мач срещу Швейцария, а Касияс допусна лек гол, който се оказа единствен в срещата. Сара е нарочена за виновна - присъствието на журналистката дестабилизира Ла Фурия, и по-специално любимия ѝ. Все пак, на финала Испания вдига първата в историята си световна титла, а Икер и Сара трогнаха бабите по целия свят с целувка в ефир. В края на интервюто с щастливия шампион, Сара получи гореща целувка от любимия си пред погледите на милиони телевизионни зрители. На милата сценка присъстват настоящите испански монарси Филип и Летисия, чиито бурни аплодисменти се чуват във видеото.

Следва труден период за Икер в клубния му "Реал" Мадрид, където като треньор идва Жозе Моуриньо. Сара посвещава едно от своите предавания на проблемите в Реал, а големият потърпевш е Касияс, който бе нарочен, че изнася информация от кухнята. Стражът става твърда резерва и през лятото на 2015-а обяви оттеглянето си от Реал.

Когато Икер се премести в "Порто", Сара си взе двугодишен телевизионен отпуск и замина със съпруга си в Португалия. Семейството има две момчета – Мартин и Лукас. Сара и Икер се ожениха тайно. На церемонията присъстваха само младоженците и двама свидетели.

Към днешна дата двамата кроят смели планове за 2020 година, включващи партита, концерт и дълго пътешествие.

Снимка: Getty Images

По всичко личи, че следващата година за Кристиано Роналдо също ще добра. Поне за банковата му сметка. И не говорим само за заплатата на португалската звезда на "Ювентус". 

Той се е превърнал в истински "Инстаграм" инфлуенсър и печели повече от профила си в социалните мрежи, отколкото от изявите си на терена. Заплатата му в Торино е 34 млн. долара на година. За сравнение Роналдо е изкарал 47,8 млн. долара само от платени публикации в "Инстаграм" през последната година.

И докато той е свободен да използва социалните мрежи, както намери за добре и доходоносно, един баскетболист от НБА трябва да се справя с последиците след негово критично изказване. Енис Кантер от "Бостън Селтикс" не смее да напусне САЩ заради критики, отправени към президента на родната му Турция Реджеп Тайип Ердоган. Той е с анулиран паспорт, а срещу него има издадена международна заповед за арест.

Кантер от години е най-големият критик на политиката на турския президент. Нарече го дори "Хитлер на нашето време". Баскетболистът започна да критикува открито Ердоган още през 2013 г., а три години по-късно заради публичната си подкрепа към духовника Фетхуллах Гюлен и опитите за преврат в Турция, Кантер беше обявен за терорист.

Това имаше голям ефект не само върху баскетболиста, но и всички членове на семейството му. През 2016 г. бащата на Кантер беше уволнен от университетската си работа, а неговата научна степен беше анулирана с декрет на правителството в Турция. В момента той е в затвора, излежавайки 4-годишната присъда, която синът му получи за обиди към Ердоган.