на живо

Валентин Йорданов: Искам да остана, за да помагам на борбата (ВИДЕО)

Той ще се кандидатира за нов мандат начело на федерацията

БГНЕС

Президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов дари на Музея на спорта фотоалбум "Българска слава". Изданието е събрало автографите на всичките ни олимпийски шампиони в този спорт. Йорданов си пожела олимпийска титла за борбата от игрите в Рио следващата година.

Снимка: БГНЕС

Той заяви, че ще се кандидатира за още един мандат начело на федерацията, за да може да помага на този спорт. Неговата кандидатура бе издигната от клуб "Армеец-по свободна борба-ЦСКА". До момента официално няма други претенденти за поста. Валентин Йорданов е президент на федерацията вече 17 години. Изборното събрание е на 22 април в залата по борба на комплекс "Дианабад".

"Подкрепиха ме много клубове, личности и треньори. Това е една от причините, която ме накара да се кандидатирам отново. Искам да остана, за да помагам на борбата. Надявам се да има и други кандидати и делегатите да изберат най-достойния. Без история, няма бъдеще. Трябва младото поколение да тръгне по нашия път. Вярвам, че спортът възпитава и дисциплинира", каза Валентин Йорданов. 

Българската федерация по борба награди медалистите ни и техните треньори от европейското първенство за младежи и девойки до 23 г. в Полша. Мими Христова, Евелина Николова, Георги Вангелов и Евгени Генчев спечелиха четири отличия за България - три сребърни и едно бронзово.

Снимка: БГНЕС

От 24 до 26 април в столичната зала "Христо Ботев" ще се проведе престижният турнир "Дан Колов-Никола Петров". До момента заявки за участие са подали близо 300 състезатели от 21 страни.