на живо

Въоръжен обир на механици ядоса Хамилтън

8 човека от екипа на световния шампион били нападнати по път към хотела

Четирикратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкритикува остро охраната на екипите в Бразилия. Причина за гневния му изблик стана въоръжено нападение и обир на един от екипите му от механици.

След тренировката в петък (10 ноември) в покрайнините на Сао Пауло група обирджии засякла един от бусовете, в които пътували хората от екипа на "Мерцедес". Бандитите изкарали осемте пътници и опрели пистолети в главите им. Така специалистите, които се грижат за доброто представяне на британеца на пистата, останали без мобилни телефони, пари и паспорти. Те опита ли да се възпротивят, но обирджиите произвели предупредителни изстрели.

В своя профил в Туитър Хамилтън написа, че това не е първи случай, в който участници в състезанието стават жертва на местни престъпници. 

"Това е възмутително. Молете се за момчетата. Те са професионалисти и са много разстроени. Такива неща се случват тук всяка година. Формула 1 трябва да направи нещо по въпроса!", пише британецът.

Хамилтън катастрофира само минута след старта си в квалификациите и днес ще започне състезанието от дъното на колоната. Стартът пък ще се проведе при засилени мерки за сигурност.