на живо

Вавринка и Кареньо Буста спорят за място на финала в Индиън Уелс

И за двамата това е първо участие в този етап на турнира

Getty Images

Стан Вавринка и Пабло Кареньо Буста са първите двама полуфиналисти в тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс, САЩ. И за двамата това е първо участие в толкова напреднал етап на надпреварата.

Поставеният по номер 3 в схемата Вавринка победи Доминик Тийм с 6:4, 4:6, 7:6(2) след малко повече от два часа и половина на корта. Швейцарецът допусна пробив още в първия гейм на мача, но веднага го върна, а в десетия гейм отново проби, за да спечели първия сет. Във втората част Тийм отново поведе рано с 3:1, но този път запази преднината си и изравни резултата. В решаващия трети сет Вавринка пропиля аванс от 3:0, но в последвалия тайбрек беше солиден и с пет последователни разигравания след 2:2 точки стигна до крайната победа.

За място на финала швейцарецът ще спори с Пабло Кареньо Буста от Испания. 23-ият в световната ранглиста се наложи с 6:1, 3:6, 7:6(4) над уругваеца Пабло Куевас и дори спаси два мачбола на своя съперник. 

Днес ще стане ясна и следващата двойка полуфиналисти. Тя ще бъде определена след мачовете Джак Сок - Кей Нишикори и Ник Кирьос - Роджър Федерер.