на живо

Велев дебютира начело на Монтана със загуба

Локомотив (Пловдив) - Мотана 1:0

Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Монтана в двубой от 16-ия кръг на "А" група, благодарение на което отборът на Христо Колев се изравни по точки с шестия в класирането Черно море (Варна). Мотана пък остана на предпоследно място след поражението в дебюта на старши треньора Емил Велев.

Цялото второ полувреме гостите играха с човек по-малко, след като в 49-ата минута техният играч Владимир Мичев получи червен картон. Преди срещата футболистите от двата тима и зрителите на стадиона с минута мълчания отдадоха почит на жертвите от атентатите в Париж. Мачът започна двуостро и още в третата минута гостите чрез Иван Минчев създадоха напрежение пред вратата на "смърфовете", но отбраната им се справи.

Домакините натиснаха и няколко минути по-късно изпълниха последователно четири корнера, но северняците се справиха в отбрана. Монтана отговори с опасна контраатака в 12-ата минута, при която Здравко Лазаров подаде на Иван Минчев, който стреля, но не успя да отбележи.

В 22-ата минута Емил Гъргоров от домакините пропусна от чиста позиция, след като стреля неточно с глава. При последвалата контраатака на съперника вратарят на "черно-белите" Ясин Ел Харуби се намеси решително. Гостите се групираха добре в защита и разчитаха на контраатаки, затруднявайки футболистите на Локомотив да се организират в нападение.
Домакините постепенно установиха надмощие и в 36-ата минута Стефан Велев стреля опасно в аут. Две минути по-късно Мартин Камбуров отправи опасен удар към вратата на Монтана, но Христо Иванов хвана топката. Вратарят на гостите се прояви и в 41-ата минута, когато улови коженото кълбо след изстрел на Мартин Камбуров от пряк свободен удар.

Локомотивци започнаха по-активно второто полувреме. В 47-та минута Христофор Хубчев задържа с ръка атакуващия вратата на гостите Мартин Камбуров, но се размина без картон. Последва разправия, при която в жълто бе декориран Пламен Крумов от тима на домакините. Три минути по-късно съдията Георги Давидов вдигна втори жълт картон и изгони от игра Владимир Мичев от Монтана за опасна игра. Остана обаче съмнение, че футболистът на гостите не е докоснал противников играч. Така северняците останаха с човек по-малко.

Локомотивци натиснаха и в 61-ата минута Крум Стоянов проби опасно, но Христо Иванов се намеси и запази вратата си. В игра за домакините се появи и Илиян Йорданов, за да подсили атаката на своя тим.

В 63-ата минута Мартин Камбуров стреля опасно, но топката излезе в аут. В 69-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение на Христофор Хубчев срещу Илиян Йорданов, но реферът прецени, че ситуацията е станала извън наказателното поле и отсъди фаул.

В 74-ата минута домакините отново претендираха за дузпа, но съдията отсъди ъглов удар. Димо Бакалов засече центрираната от корнер топка и с глава я прати в мрежата на съперника за 1:0. Гостите опитаха да реагират, но с човек по-малко нямаха сили. До края на мача Мартин Камбуров на два пъти и Зоран Балдовалиев имаха възможност да се разпишат, но пропуснаха.